FC Oudewater – VUC 2 – 3

Niet op het echte gras maar gedwongen door de (weers-)omstandigheden werd deze wedstrijd op het inmiddels behoorlijk versleten Oudewaterse kunstgras gespeeld. Tegen de verwachting in werd het een uitermate aantrekkelijke pot voetbal, waarbij het laag geklasseerde Oudewater aan het kortste eind trok ondanks het veel betere spel van de Oudewaterse elf.  Een greintje meer geluk was wel op zijn plaats geweest, hoewel ook het prima spel en het geluk van de Haagse doelman Hasper de nodige invloed had op de uitslag. De Oudewaternaren hadden absoluut meer verdiend, op basis van de inzet en het vertoonde spel viel de thuisclub niets te verwijten.

Nieuw abonnement

Een tegendoelpunt in de eerste minuten van de wedstrijd was in vele voorgaande wedstrijden vaste prik. Na dit probleem een week eerder al van zich te hebben afgeschud namen de Oudewaternaren een nieuwe stap richting beter, namelijk zelf al heel snel scoren.  Het werd al in de 2e minuut 1-0 na een gave voorzet vanaf rechts (Thomas Hoogenboom), spits Willem La Lau had geen enkele moeite dit klusje te klaren, Nick Hasper had het nakijken (2e min.). De Hagenaars probeerden zich snel te herpakken na deze overrompeling, maar hadden daar toch bijna twintig minuten voor nodig. Toen kegelde Melvin Vissers een vrije trap dwars en laag door de Oudewaterse muur, waarbij de spelers allemaal opsprongen, keeper Kaj van den Heuvel zag de bal te laat en de 1-1 was een feit. (20ste min.). Nog geen drie minuten later was het weer prijs, een dekkingsfout zorgde ervoor dat dezelfde speler ongehinderd de 1-2 kon binnenkoppen. (23ste min.).  Al snel gingen de Geelbuiken er weer tegenaan, met soms heel attractief voetbal werd VUC zwaar onder druk gezet. De Haagse smaakmakers Kraaij en Vissers werden behoorlijk aan banden gelegd en met regelmaat moest keeper Hasper met zijn vuisten redding brengen, onder andere een schot van Willem La Lau tilde hij met veel bravoure over de dwarsligger. Tegen een kopbal, na een van de vele corners, van diezelfde La Lau was hij echter niet bestand (2-2, 36ste min.). Bij een van de schaarse uitvallen van VUC was het Quinten Kraaij die de 2-3 op het denkbeeldige scorebord liet noteren (42ste min.). Hierna volgde nog een reeks Oudewaterse hoekschoppen welke telkens weer de Haagse goalie met zijn knuisten de bal werden weg geranseld.

Hoop

Het feit dat er in de eerste helft zoveel gescoord werd deed de hoop rijzen dat er nog veel meer in het vat zat. Heel even moest in de eerste minuten van deel twee de Oudewaterse elf verdedigend van zich afbijten, maar al snel werden de rollen weer omgedraaid. Met de aanvallende intenties van o.a. Meinema en Franquet werd al snel afgerekend en ook een poging van Kraaij werd in de kiem gesmoord.  Hierna rolde een storm van aanvallen op het Haagse doel af, een of meerdere doelpunten konden dus ook niet uitblijven.  Maar de Oudewaternaren hadden niet op de waard gerekend. Dit was in dit geval keeper Nick Hasper die een ware heldenrol ging vervullen. Telkens weer was hij een echte dwarsligger, stompend met zijn vuisten bij vooral hoekschoppen, goed uitkomend bij doorbraken en als klap op de vuurpijl drie fabuleuze reddingen binnen nog geen minuut. Slechts een enkele keer kwam VUC er nog uit, waarna Oudewater onmiddellijk weer het heft in handen nam. Bijna alle Oudewaternaren probeerden hun steentje bij te dragen in een poging minstens een zeker verdiend punt in de wacht te slepen, maar ja die vermaledijde doelman……….

FC Oudewater:

Kaj van den Heuvel, Nick van den IJssel, Ties van de Werf, Jesper van der Zwart, Walter van der Neut, Willem La Lau, Sven Rietveld (Sjoerd Wiltenburg), Bart Griffioen, Simon La Lau (Mees van Ooijen), Ivo Anbergen, Thomas Hoogenboom ( Bram Noordman).

Wat ook zeer vermeldenswaardig was, het fraaie doelpunt waarmee onze weekpupil  Mathis Kho keeper Hasper van VUC passeerde, klasse Mathis !