Koudekerk – Oudewater 2 -2

Je houdt tegenwoordig je hart vast als de FC aan een wedstrijd begint. Ook nu was het gevaar weer heel dichtbij in het begin, echter dit keer ging het leder tot Oudewaters geluk met een knal tegen de staander en werd er opgelucht ademgehaald. Het werd een wedstrijd met een paar bijzondere momenten t.w.: Wessel de Bruijn kreeg zijn basisdebuut voor Oudewater en Daan Vermeulen een echt debuut voor de Oudewaterse elf. Delano Kastelijn zou het eerste doelpunt voor Koudekerk als tweede klasser laten noteren. Het werd een wedstrijd met een matige eerste helft, deel twee was aantrekkelijker om te zien, mede door de diverse wissels aan Oudewaterse zijde.

Sebastiaan Evers kreeg kort na de eerste schrik een buitenkansje na goed storend werk van Tim Goes, spelend met het nummer 11 op zijn rug, hetgeen hem stimuleerde, de spits had echter niet het hem gegunde geluk. Ook bij een goed genomen vrije trap had hij, Evers dus, geen mazzel, doelman Winterink wel. Rond de 11e minuut was het toch prijs voor Koudekerk, Delano Kastelijn liet eenieder zijn hielen zien op een diepe bal vanuit het midden van de Koudekerkse defensie, doelman Van Raay was kansloos (1-0). Het werd uiteindelijk niet de dag van Sebastiaan Evers, na een aantal geïncasseerde tikken en een misstap moest hij geblesseerd het strijdtoneel verlaten. Thomas Hoogenboom verving hem. Na weer zo’n snelle gevaarlijke uitval lag de bal weer achter doelman Van Raay, de dader Jari Meertens bracht de 2-0 op het scorebord (24ste min.) Over en weer waren er in de matige eerste helft wat wederzijdse pogingen, Appels kopte naast uit een vrije trap en de vrije trap genomen door Kastelijn vloog keihard naast het Oudewaterse doel. De verder goed fluitende scheidsrechter, welke overigens op het laatste moment was opgeroepen maakte slechts een foutje t.w. het onder het kunstgras stoppen van Thomas Hoogeboom binnen de “zestien” werd niet gehonoreerd met een penalty. Meerdere hoekschoppen op rij brachten kort voor de pauze de Koudekerkse defensie behoorlijk in verwarring, de laatst genomen corner werd beloond met een doelpunt van centrumverdediger Bob Appels (43ste min. 2-1).

In deel twee was het onstuimige begin dit keer voor de bezoekende ploeg uit Oudewater, goed voorbereidend werk van debutant de Bruijn bracht Thomas Hoogeboom in scorende positie en hij deed dit keurig (2-2, 46ste min.). De offensieve plannen werden allengs duidelijk, zowel Appels als Marc Oosterwijk voorzagen de Oudewaterse voorwaartsen van een aantal fraaie passes, maar zowel Nick van de IJssel als Tim Goes deden er echter niet mee met wat de bedoeling was. Echter ook Koudekerker Youri Looyenstijn weet nu wat missen is, zo’n kans als hij kreeg komt niet zo heel vaak voor in een wedstrijd. Bij een mooie voorzet van Tim Goes was de kuif van Lars Janmaat niet “vet” genoeg om de bal in te koppen. Ook Olaf Bakker (Koudekerk) weet nu wat miskleunen is! Bij een hachelijke situatie voor het Oudewaterse doel moest eert de bal worden weggerost, greep Van den IJssel in d.m.v. een gave sliding en haalde uiteindelijk Bram Noordman de bal van de lijn. Gezien het totaal vertoonde spel een terechte uitslag. De eerste officiële wedstrijd voor de Oudewaterse trainer De Rijk zat erop, wellicht dat zijn inmiddels schorre stem weer wat rust krijgt de komende dagen.