UPDATE! Kleedkamers dicht per 17 januari.

We mogen weer voetballen! Eindelijk kan iedereen weer trainen en onderlinge wedstrijden spelen zonder avondklok.

Wat zijn de nieuwe regels?
Vanaf 15 januari is het weer voor iedereen mogelijk om te trainen en het spelen van onderlinge wedstrijden op de club.

  • De kantine mag niet open, wel zullen we het consumptie-afhaalloket weer openen op het moment dat de competitie weer start. Mensen van 13 jaar en ouder moeten daarbij wel een mondkapje dragen.
  • Kleedkamers zijn dicht tot de start van de competitie; kom dus omgekleed op de club, en verlaat de club in tenue. Dit is aangepast op 17 januari en direct van toepassing.
  • Publiek is niet welkom.

Vervolg competitie
Dinsdag 25 januari is er weer een nieuwe persconferentie met hopelijk verdergaande versoepelingen. Voor het vervolg van de competitie zetten we nu in op het weekend van 29 en 30 januari. Dit betekent dat alle competitie- en bekerwedstrijden tot en met 28 januari vervallen. Na de persconferentie van de 25e hopen we meer duidelijkheid over het verloop van de competitie te kunnen geven.

Wedstrijdfit
Zoals vermeld zetten we in op een zo snel mogelijke hervatting van de competitie. De afgelopen weken hebben met name de senioren voetballers niet kunnen voetballen. Juist voor deze groep is het raadzaam om zo snel mogelijk weer in actie te komen en zich voor te bereiden op de herstart van de competitie. Organiseer (extra) trainingen, interne partijtjes of toernooien om de voetballers weer (wedstrijd)fit te maken voor het vervolg van het seizoen. Kijk voor meer informatie, inspiratie en ondersteuning op de volgende pagina: https://www.knvb.nl/nieuws/amateurvoetbal/competitiezaken/65747/bereid-je-voor-op-de-competitie

Trainingen De tijdsloten zijn vervallen, zodat ook de senioren weer kunnen trainen. Het trainingsschema is via de trainers al gedeeld.

LockdownCup
Op de zaterdagen mogen wij nog geen competitie spelen. Onderling voetballen mag wel. Er wordt daarom nu onderzocht er weer een LockdownCup georganiseerd kan worden. Houd er dus rekening mee dat er aankomende zaterdag(en) wat wordt georganiseerd door de club.
Vorig jaar hadden wij een heel gezellig team aan vrijwilligers die het evenement mogelijk maakte. Als je zin hebt om op zaterdagochtend mee te helpen kun Lars van Halteren een berichtje sturen (lars@decompletetechniek.nl). We hebben o.a. scheidsrechters nodig, mensen voor de catering, puntentellers en toernooidirecteuren. Verdere informatie over de tijden en de exacte invulling krijgen jullie nog.

Verantwoordelijkheid
Als laatste willen we benadrukken dat het omikron virus, de heersende variant op dit moment, zeer besmettelijk is. Dit is ook te zien aan de vele besmettingen die dagelijks erbij komen. Houd je hierdoor goed aan de basisregels, ook als je gevaccineerd bent.

  • Bij klachten blijf je thuis en doe je direct een test
  • Houd 1,5 meter afstand
  • Was vaak je handen
  • Hoest en nies in je elleboog
  • Schud geen handen
  • Draag als trainer/coach je mondkapje zoveel mogelijk

Ook daarom roepen wij iedereen op om in woord en gedrag te laten zien dat wij die verantwoordelijkheid aan kunnen en klaar zijn voor de volgende verruiming, hopelijk het spelen van competitiewedstrijden en het weer openen van de kantines.

Contact en meer informatie
Kijk voor alle informatie over voetbal en het coronavirus op www.knvb.nl/coronavirus of neem contact op met het Corona team van FC Oudewater.