Legmeervogels – FC Oudewater  1 – 0

De Oudewaternaren in de gevarenzone, wie had dat kunnen bedenken? Toch is dat nu het geval, ook tegen een even stugge als toch matige tegenstander als Legmeervogels kon wederom geen vuist worden gemaakt. In de eerste helft waren de Oudewaternaren absoluut de betere ploeg, het was o.a. de door velen als wat klunzig omschreven doelman Acda die met beide vuisten stompend telkenmale zijn domein schoonhield. Het snelle doelpunt in het begin van deel twee was tevens het starsein voor de “Vogels” om het heft wat meer in handen te nemen. Overigens blijven de onderlinge verschillen tussen bijvoorbeeld de derde en de negende plek op de ranglijst heel klein namelijk vier punten.

Binnen vier minuten leken de bezoekers de leiding al te nemen, maar toen al waren het Acda’s vuisten die de vrije trap van Sven Rietveld uit het doel ranselde. Even later had genoemde doelman de hulp nodig van Jordi Holt en Sven van Beek om zijn doel schoon te houden na een prachtige Oudewaterse aanval over links. Diverse Oudewaterse aanvallen werden in de kiem gesmoord, maar ook de tot dan toe spaarzame Uithoornse uitvallen waren beslist niet zonder gevaar. Balverlies in het rechterverdedigingsblok zorgde voor een kleine panieksituatie bij de gasten en bij de eerste hoekschop van de thuisploeg kopte Kenneth van der Nolk van Gogh, waarschijnlijk familie van de legendarische Haagse speler/trainer Frans v.d. Nolk v. Gogh, rakelings over. In de laatste tien minuten van de eerste helft haalde Acda met zijn voet een zeker doelpunt van de lijn om daarna nog tweemaal een sta-in-de-weg te zijn. Ook Milan Spit deed zijn verdedigende werk en voorkwam ook een doelpunt.

Na het “bakkie thee” dacht eenieder dat Oudewater de draad direct weer oppakte, immers Bart Griffioen stoomde over de vleugel richting het vijandige doel en passte keurig het leder voor het doel, alle Uithoorners misten de bal, maar zoals vaker, nobody home, ofwel Griffioen zag geen medespelers want die waren er even niet. Legmeervogels deed het daarentegen beter, Erwin Smajic scoorde de 1-0 (50ste min.). Smajic overigens die er jammer genoeg naar solliciteerde om tot meest nare speler te worden uitgeroepen, iets wat totaal niet nodig is, blijf gewoon voetballen dan is het echt voor iedereen leuker. Na diverse wissels en een paar twijfelachtige beslissingen n.a.v. het vlagwerk van de assistent-scheidsrechter verder kwam het eindsignaal steeds dichterbij. Keeper Anthony Acda gebruikte weer eens beide knuisten bij een indraaiende vrijetrap en Sven Rietveld had weer een keer geen geluk bij een doorbraak over rechts. Overigens had het vasthouden van Menno Venhof binnen de zestienmeter wel bestraft mogen worden. Genoemde speler kwam nog een keer heel dichtbij de verdiende gelijkmaker, maar de drie “Vogels” op zijn huid dachten daar echt anders over.