FC Oudewater – DWO 1-1

Best barre omstandigheden deze middag op het Oudewaterse Markveld. Kou, nattigheid en mist vielen de supporters en spelers ten deel. De spelers van Oudewater en DWO uit Zoetermeer deden wel hun best om tot hartverwarmend voetbal te komen, maar dit lukte beide teams niet echt. Ondanks de moeilijke omstandigheden was de eerste helft het aanzien nog best waard. Er werd leuk gecombineerd en getracht voetballend tot scoren te komen. Beide ploegen etaleerden min of meer eenzelfde spelopvatting, toch oogden de bezoekers iets gretiger dan de gastheren. In duels om de bal moesten laatstgenoemden het vaak afleggen en omdat de flankposities bij de ploeg uit Zoetermeer goed bezet waren, met name Kevin Mbemba op rechts, kostte de enige tijd voordat de Oudewaterse verdediging de juiste tegenmaatregelen ten toon kon spreiden. Twee venijnige schotpogingen van spits Van Ginkel leverde dat de gasten op. Doelman Van den Heuvel, hij verving de grieperige Remco Rietveld, had er bij de eerste goed het oog in en de tweede poging vloog rakelings naast. Na balverlies van Van Sprundel kregen de Zoetermeerders een nieuwe kans, maar ook dit keer zocht Van Ginkel het doel op de verkeerde plaats. Pas na een klein kwartier manifesteerde Oudewater zich in aanvallende zin en kopte verdediger Niek Sluijs uit een hoekschop ongehinderd maar wel net naast. Het werkte zichtbaar inspirerend, want in de 20e minuut opende Laurens de Vor, weer hij, de score na een steekpass van Van Sprundel. Over rechts zorgden Goes en Rijsbergen voor de openingszetten van deze goal; 1-0.

Snel langszij
Wouter van Ginkel bracht zijn ploeg even later langszij. Een matig verwerkte bal van doelman Van den Heuvel leverde hem een kans op in de rebound; 1-1. Een kwart van de partij zat er op dat moment op. Bijna een kwartier lang hadden beide aanvalslinies aansluitend moeite om in het vijandelijke strafschopgebied te penetreren. Op het middenveld werd enthousiast en vaak heel aardig samenspel te zien gegeven maar dieptepasses, althans goede, zaten schijnbaar niet in het pakket. Een actie van de weinig in het spel betrokken Mike Rijsbergen leverde na 36 minuten een perfecte voorzet op die door Tim Goes tegen doelman Jim van der Leer werd gekopt. Na nog een schot van Laurens de Vor was het slotakkoord voor DWO. Dat bestond in de 44e minuut uit een harde inzet van Dylan Flohr die geschoten vanaf links voorlangs vloog en over de achterlijn verdween. Voor de kleumende toeschouwers was dit alles tot nu toe voldoende om nog een verblijf van 45 minuten langs de lijn te plannen.

Niet meer op de rails
De herstart van de partij wilde maar niet goed lukken. De bezoekers kregen iets meer greep op de wedstrijd maar konden beslist geen potten breken. Ook Oudewater begon zoekend aan het tweede bedrijf en wist er maar geen lijn in te brengen. Joost Miltenburg werd ingezet voor middenvelder Van Sprundel, er werden positiewisselingen toegepast maar geen middel bleek geschikt om de zaak opnieuw op de rails te krijgen. Gaandeweg moest de thuisclub iets verder terug, maar de countermogelijkheden waarop geloerd werd, kenden steevast een vroegtijdig einde door foutieve passes en balverlies. De splijtende dieptepass dan wel de lob achter de verdediging zat zaterdag niet in het repertoire. Het wachten op vuurwerk werkte somber makend op de toeschouwers en de klok kon niet snel genoeg richting minuut negentig gaan. In de 80e minuut was er nog een hoofdrol weggelegd voor doelman Kay van den Heuvel. Eerst zag hij de linkerpaal als bondgenoot functioneren en de daaropvolgende rebound van Kevin Mbemba pareerde hij met flair. Terwijl de duisternis over het veld viel, was het plegen van wissels en het uitdelen van gele kaarten nog het enige vermeldenswaardige.

Opstelling Oudewater: Kay van den Heuvel, Walter van der Neut, Niek Sluijs, Bjorn Stalvord, David Blankenburgh, Simon la Lau, Mike Rijsbergen, Wouter van Sprundel (Joost Miltenburg), Tim Goes, Menno Venhof, Laurens de Vor ( Job Anbergen).

Genoemd moet natuurlijk ook nog worden het fraaie doelpunt van Mees v.d. Brink, onze pupil van de week, hij passeerde de Zoetermeerse doelman Van der Leer op uiterst vakkundige wijze, bravo Mees!