Doordat de wedstrijd verplaatst werd naar donderdagavond 19 oktober moesten onze dames uit Oudewater de bekerwedstrijd uit spelen in Ouderkerk aan den IJssel.

Na het omroepen van alle namen van de spelers konden ze beginnen met een wedstrijd tegen de 1e klassers: Spirit dames 1.

Natuurlijk hadden de FCO dames gezien dat Spirit landelijk mee heeft gedaan voor de beker en dat zij op dit moment op een mooie 4e plek staan in de 1e klasse. Echter schrok dit hun niet af en zorgde dit er juist voor dat de dames er vanaf het eerste fluitsignaal bij waren.

Om 20.00u werd er afgetrapt om te beginnen aan de bekerwedstrijd waar lang naar uitgekeken is.

De 1e helft was de tussenstand 0-0 waarbij er vanuit beide partijen een aantal kansen gecreëerd werden. FC Oudewater mocht trots zijn op het spel wat zij die 1e helft hebben laten zien tegen een eerste klasser.

De 2e helft had FCO al redelijk snel de voorsprong te pakken (0-1) vanuit een corner die er mooi ingekopt werd.

Ook de gehele 2e helft hebben de Oudewaterse zich van hun betere kant laten zien. In de 85e minuut wist Spirit een tegengoal te maken (1-1). Na nog een aantal grote kansen was het bijna wel verdiend dat FCO er met de winst vandoor zou gaan, maar na een korte blessuretijd floot de scheids de wedstrijd af.

Tijd voor penalty’s… De dames uit Oudewater wisten helaas maar 1 keer de doelvrouw te passeren waarbij Spirit dit 3 keer lukte.

Ondanks de verloren penalty’s voelt dit voor FCO niet als een verloren wedstrijd. Met opgeheven hoofd en veel vertrouwen voor de competitie keert FCO terug naar Oudewater.

VV Spirit bedankt voor de sportieve wedstrijd en veel succes verder in de beker en uiteraard ook met de competitie!