Het is FC Oudewater JO19-2 helaas weer niet gelukt om van een hoger geklasseerd team te winnen. Ook dit keer bleef ons team aan de verkeerde kant van de score en, zoals vaak, was het verschil ook dit keer weer minimaal. Tegen ONA JO19-1 (de huidige koploper, zo bleek na de wedstrijd) werd nipt met 3-2 verloren. Toch was er een lichtpuntje, na maanden blessureleed maakte Peter Oudshoorn zijn lang verwachte rentree.

Het was de 99-jarige Goudse club die het eerst voor gevaar zorgde. Balverlies aan FCO-kant bracht de rechtsbuiten in stelling, maar zijn schot ging voorlangs. In de 8e minuut was er de eerste grote kans voor de Oudewaternaren. Een dubbele combinatie tussen Mike Paulus en Stijn Slager zette laatstgenoemde vrij voor de keeper, maar die wist redding te brengen ten koste van een hoekschop. De corner belandde uiteindelijk in de voeten van Jasper Kooman, maar zijn schot met rechts ging een meter over. In de 12e minuut leek ONA op voorsprong te komen, de rechterspits schot de bal hard in, maar had even daarvoor Mitchell Streng onreglementair van de bal gezet. Geen doelpunt, maar een vrije trap voor FCO. FCO was in deze fase redelijk gevaarlijk, Jasper Koomans wist zijn links- en rechtsbuiten een aantal keer diep te bereiken, maar steeds was de doelman iets eerder bij de bal. Bij een van die aanvallen schoot de keeper tegen de inlopende Jasper de Wit aan. De bal leek het doel in te verdwijnen, maar werd nog van de doellijn gered. ONA kwam in de 22e minuut op voorsprong. Slecht uitverdedigen van de Rood-Witten leidde tot balverlies en gaf het balbezit aan een Goudse middenvelder, die van ruim 20 meter uithaalde in de rechterbenedenhoek (1-0, 22.) 3 minuten later stond de gelijkmaker op het (dit keer wel aanwezige) scorebord. Jasper K stuurde zijn maat Jasper de W diep op links, die wachtte lang en legde uiteindelijk af op de meegelopen Tim van Hoorn, die van dichtbij scoorde (1-1, 25.) Jasper de W was even later dicht bij een treffer, uit een afgeslagen aanval van ONA kreeg hij de bal, maar schoot vanuit een moeilijke hoek net voorlangs. ONA liet zich ook niet onbetuigd, hun volgende aanval leverde een mooi afstandsschot op, dat decimeters langs de rechterpaal vloog. 15 minuten voor rust weer een goede kans voor FCO. Jasper K worstelde zich langs een aantal tegenstanders, zijn voorzet bereikte Stijn Slager bij de 2e paal, diens schot werd door de keeper los gelaten, maar Stijns tweede inzet kon nog net voor de lijn worden weg gewerkt. ONA zette nu een tandje bij, de FCO-verdediging kwam flink onder druk te staan. Dat leverde ONA een aantal hoekschoppen na elkaar op en uit de laatste van die reeks werd de bal bij de tweede paal knalhard net onder de lat ingekopt (2-1, 37.)

5 minuten na rust wist ONA de score uit te bouwen. Een vrije trap werd vanaf zo’n 20 meter met een lastige stuit langs de muur geschoten (3-1, 50.) Niet veel later was FCO gevaarlijk, Jasper de W speelde op links 2 tegenstanders uit, maar zijn gekraakte schot kon door de keeper gestopt worden. Met nog een half uur op de klok, kroop FC Oudewater iets dichterbij. Jasper K’s vrije trap werd in eerste instantie recht voor het doel net door de invliegende Stef Heijnen gemist, maar bij de tweede paal bal knap door Mitchell via de handen van de keeper binnen gekopt (3-2, 60.) Even later leverde Stijn een mooi steekpassje op Koen van Winden, die tikte de bal door op Jasper de W, maar die zag zijn schot net voorlangs gaan. ONA zag de bui hangen en bezondigde zich soms aan te hard spel. Zo werd Jasper K uit de wedstrijd geschopt, nota bene toen hij uitverdedigde op zijn eigen achterlijn. De tegenstander moest met een gele kaart het veld en een tijdsstraf verlaten. In de 83e minuut werd Koen goed vrij gespeeld in de zestien, maar zijn harde schot met links was recht op de keeper af. In de laatste minuut was Jasper de W met een ver afstandsschot nog bijna succesvol, maar de grabbelende reservekeeper van ONA wist het doelpunt te voorkomen.

Ons team staan nu op een 8e plaats. Op 12 mei wordt de competitie voortgezet uit tegen Gouda JO 19-1, dat nu op de 4e plek staat, 3 punten achter koploper ONA, maar met een wedstrijd minder gespeeld. De weekenden daarna staan 2 wedstrijden tegen laagvliegers Jodan Boys JO19-4 en Ammerstol JO19-1 op het programma. Hopelijk kunnen we nog wat puntjes aan ons totaal toevoegen.