Na de tegenvallende wedstrijd van vorige week tegen laagvlieger Hazerswoudse Boys (een moeizame 1-2 overwinning) heeft FC Oudewater JO 17-2 vandaag een betere prestatie neergezet. Na een eerste helft waarin soms erg onzorgvuldig met de vele kansen werd omgegaan, overklaste het team in het 2e bedrijf tegenstander (en nummer laatst op de ranglijst) Alphen JO 17-2 en stapte met een mooie 10-0 overwinning van het veld.

Ook deze week waren er weer afwezigen, onze keeper Juran mocht zijn kunsten vertonen in de JO 19-1 (en deed dat kennelijk goed, 0-1 winst bij Altior) en hij werd vervangen door Tim van Hoorn van de FCO JO17-1. Topscorer Mees ondervond nog teveel last van een blessure aan zijn bovenbeen en was dus als toeschouwer aanwezig. Iets over half drie werd er afgetrapt onder leiding van scheidsrechter Joop Paulus (er was helaas weer geen referee beschikbaar). FC Oudewater begon fel en ging gelijk in de aanval. Na een paar geblokte schoten in de minute daarvoor, kwam Haroune op links in balbezit, maar zijn schot was recht in de handen van de keeper. Weer een paar gemiste schoten verder, die allemaal een makkelijke prooi voor de keeper waren, viel in de 8e minuut de openingstreffer. Een geblokt schot van Mike kwam in de rebound voor de linker van Danny en die schoof de bal netjes langs de doelman (1-0, 8.) 3 minuten later was het bijna weer raak. Een schot van Mike werd gestopt door de goalie en de afvallende bal werd door Jur hard op de lat geschoten. Een minuut later was het Mike die zijn schot door de keeper tegen de lat getikt zag worden. Uit de daaropvolgende corner kopte Jur hard naast. In de 17e minuut was de 2-0 een feit. Een ingooi werd door Jur goed opgepikt en zijn balletje terug werd door de ingelopen Danny over de doellijn getikt (2-0, 17.) Een stortvloed aan kansen voor FCO volgde in 20 minuten erna. Een niet eens volledige bloemlezing: Schot Danny tegen de keeper, Mike’s schot in de handen van de keeper, afstandsschot Casper net over, schuiver Danny net naast, 3 schoten achterelkaar geblokt, kans Jur in de handen van de keeper, Koen’s schuiver net langs de verkeerde kant van de paal, Haroune’s kopbal tegen de keeper en zo waren er nog veel meer gemiste kansen. Toch zou de derde goal er nog voor rust komen. 3 Minuten voor de pauze liet Danny handig de bal lopen voor Haroune, die van dichtbij de doelman wist te passeren (3-0, 37.) De laatste kans in de eerste helft was voor Danny, die een prachtige pass van Kel oog in oog met de keeper niet wist te verzilveren. Zijn inzet hobbelde langs de paal. Het overwicht van Oudewater was enorm in deze eerste helft (Alphen wist in 40 minuten slechts 1 schot op doel te produceren, een makkie voor doelman Tim), maar dat overwicht was helaas niet terug te zien in de stand.

In de tweede helft werden de kansen veel beter benut dan in de eerste. 3 Goals in de eerste 10 minuten gaven de stand een beter aanzicht. Na 4 minuten spelen werd Haroune op links de diepte ingestuurd, zijn voorzet bereikte Jur, die de bal terug tikte op Koen en zijn schot was onhoudbaar voor de Alphen-doelman (4-0, 44.) Diezelfde speler was even daarna bijna weer succesvol, maar zijn inzet, na een mooie combinatie met Mike, schampte de verre paal. En Koen vervulde bij de volgende goal weer een hoofdrol. Zijn lange solo kon door een verdediger alleen gestuit worden door een overtreding. En aangezien dat binnen de beruchte ‘zestien’ gebeurde, leverde dat een penalty op. Tim benutte die feilloos en scoorde zo zijn eerste doelpunt van het seizoen (5-0, 48.) De volgende goal liet niet lang op zich wachten. Casper veroverde de bal op een tegenstander in zijn eigen zestienmetergebied en gaf een splijtende dieptepass op Jur. Die liet zijn tegenstander zijn hielen zien en bleef koel en schoot de bal netjes langs de keeper (6-0, 51.) De volgende 10 minuten waren ook weer goed voor 2 doelpunten. Eerst was het nog Mitchell die een voorzet van Koen net niet goed wist te raken, waardoor de bal naast vloog. Pascal was de volgende die zijn naam terug zou vinden op het scoreformulier. In de 57e minuut was hij het die een combinatie door het midden met een bekeken puntertje wist af te ronden (7-0, 57). En nog voor de ingelaste drinkpauze scoorde Haroune zijn tweede van de wedstrijd. Hij liep een mooie voorzet van de weer eens diep gestuurde Koen bij de tweede paal binnen (8-0, 58.) Na de drinkpauze werd Alphen voor het eerst in de 2e helft (een beetje) gevaarlijk. Uit een corner werd de bal door de FCO-verdediging niet goed weggewerkt, maar het schot dat volgde was een makkelijke prooi voor Tim, die al met al een rustig dagje had. In de 69e minuut vervolmaakte Haroune zijn hattrick, hij rondde een lange aanval af bij de 2e paal (2-0, 69.) Na zijn eerder gemiste kans kreeg Mitchell een paar minuten later de kans om het beter te doen. Hij werd op links alleen voor de keeper gezet, maar die bleef hem de baas. De ingevallen Dax stond aan de basis van de volgende kans. Diep gestuurd op rechts gaf hij een voorzet die door Mike ineens op de slof werd genomen. De keeper gaf zich niet gewonnen en wist de bal nog net tot corner te tikken. De kers op de taart (de 10-0) werd 3 minuten voor tijd dan wel door Mike gezet. Na pas het tweede schot op doel in de tweede helft van Alphen (weer recht in zijn handen), bezorgde Tim de bal bij Haroune. Hij zag Mike diep gaan, die sprintte zijn tegenstander eruit en rondde de dieptepass keurig af door de bal knap langs de ondertussen moedeloze Alphense keeper te schieten (10-0, 77.)

Door deze overwinning blijft ons team maximaal presteren met 15 punten uit 5 wedstrijden (doelsaldo 29-2) en staan we nog steeds aan kop in onze bekerpoule.

Volgende week spelen we onze volgende bekerwedstrijd, uit om 12.45 uur in Woerden tegen het op de gedeelde tweede plaatst staande Sportlust JO17-3.

Maar er is ook nog een oefenwedstrijd ingelast. Omdat de Technische Commissie wel eens wil zien wat onze werkelijke kracht is, staat er voor dinsdag een thuiswedstrijd om 19.30 uur tegen Stolwijk JO17-1 (2e Klasse) gepland.