NSV – FC Oudewater 4 – 3

NSV’46 uit Noorden bleek voor de Oudewaternaren tot twee keer toe een horde die niet te nemen was. Er vielen net als in de thuiswedstrijd wederom zeven doelpunten te noteren. Revanche nemen voor de eerste smadelijke nederlaag tegen de “Noorderlingen” had het credo voor de ploeg van trainer Akkermans moeten zijn, de uiteindelijke uitvoering liet echter behoorlijk te wensen over. Te veel balverlies en slechte passing lagen daaraan ten grondslag. Gedurende de eerste helft viel er niet echt veel te genieten.

Olsen en Cruijff
Johan Cruijff en Jesper Olsen zorgen in 1982 voor een spraakmakend moment, door een penalty in drieën te nemen. Cruijff legt af op Olsen, Olsen geeft terug en Cruijff scoort. In 2017 denken Kautz en Venhof dit ook even te doen, dit mislukte in de achtste minuut echter faliekant. Ondanks de regelmatige druk op het doel van de thuisploeg faalde de afwerking regelmatig of doelman Kalshoven stak er een stokje voor. Nadat eerst Michael van Koert vanaf een metertje of veertig in een op dat moment leeg doel probeerde te scoren, hetgeen mislukte, was het Robin van Koert die met een strak schot de Oudewaterse doelman Kay van den Heuvel het nakijken gaf (1-0, 35ste min.)

Meer aanvallend
Gelijk na de start van de tweede helft leek de Oudewaterse ploeg het lek boven te hebben en werd, soms met aardig voetbal, het doel van NSV opgezocht. Maar toch waren het de mannen van NSV die een doelpunt mochten laten noteren. Na een lichte overtreding binnen het zestienmetergebied door de overigens zeker niet slecht spelende Niek Sluijs, kon doelman van den Heuvel de strafschopnemer niet de baas (2-0, 58ste min.) Toch leek het meer aanvallende spel van Oudewater te lonen, hoewel erg veel door het midden werd gespeeld terwijl de ruimte meer op de vleugels lag Een tikkie-takkie combinatie tussen Gijs Kautz en Menno Venhof werd door laatstgenoemde netjes afgewerkt (2-1, 60ste min.). Nadat Kay van den Heuvel binnen dertig seconden wel drie maal een redding moest verrichten viel het doelpunt toch aan de overzijde. Na een voorzet van Martijn de Goey was het aanvoerder Kautz die de bal binnen knikte (2-2, 76ste min.) Nog geen drie minuten later lag de bal echter alweer achter de Oudewaterse goalie na een goed genomen corner van NSV (3-2) en kort daarna werd gigantisch geblunder achter in de Oudewaterse verdediging afgestraft (4-2). Voor de statistieken was het Menno Venhof die op de valreep de zevende treffer van deze middag voor zijn rekening nam. Al met al een wedstrijd om snel te vergeten.

Opstelling FC Oudewater: Kay van den Heuvel, Wouter van Sprundel, Niek Sluijs, Mike Snel, Djardo Boele ( Roy de Jong), Joost Miltenburg, Mike Rijsbergen, Simon la Lau (Sjoerd Wiltenburg), Gijs Kautz, Menno Venhof, Bart Griffioen (Martijn de Goey)