Wel even wennen zo’n eerste wedstrijd

Haastrecht – FC Oudewater 1 – 1

Toen vorig jaar de eerste wedstrijden werden gespeeld was er regelmatig sprake van een benodigde drinkpauze. Nu totaal overbodig want het weer was bepaald chagrijnig er viel al genoeg water uit de hemel en omdat ook het vertoonde spel niet bepaald hartverwarmend was kwam die gemoedstoestand ook een beetje tot uiting bij het handjevol supporters langs de lijn.

Het was inderdaad dus even wennen, twee spelersgroepen die bij lange na nog niet compleet waren en dus aangevuld met een aantal jongere spelers op de mat verschenen. Aan Oudewaterse zijde was dat ook wel weer bijzonder want nu stonden er op het denkbeeldige wedstrijdformulier namen als Meuleman, Schoonderwoerd, van Baaren en Janmaat. Namen die bij velen deed terugdenken aan de rijke Oudewaterse voetbalhistorie.

Het vertoonde niveau was de eerste minuten van het treffen vooral van Geelbuikse kant redelijk om aan te zien en resulteerde in een “inkoppertje” van Niek Sluijs na zo’n kleine 6 minuten spel (0-1). Hoewel Oudewater hierna wel het meeste balbezit had maar de bal even vaak weer snel kwijt was zakte het niveau af en toe naar een bedenkelijk peil. Ook over de mogelijkheden van Haastrecht is er weinig te benoemen. Slechts in de 25ste en 36ste minuut waren er echte doelpogingen te melden.

Na de theepauze werd er veelvuldig gewisseld, bij Oudewater direct alle zes aanwezige bankzitters om een ieder aan zijn minuutjes te laten komen. Noemenswaardig nog de gelijkmaker voor de gastheren uit een strafschop, terecht toegekend na een overtreding binnen de “zestien” in de 55ste minuut (1-1). Vermeld dient nog te worden dat sommige youngsters  bepaald niet uit de toon vielen.