“What’s in a name? that which we call a rose By any other name would smell as sweet; So Romeo would, were he not Romeo call’d, Retain that dear perfection which he owes Without that title. Romeo, doff thy name, And for that name which is no part of thee Take all myself.” Deze tekst laat Shakespeare uitspreken door Juliet in het bekende verhaal van Romeo and Juliet. Het gaat erom dat Romeo lid is van een rivaliserende familie. Romeo en Juliet kunnen dus, in bepaalde zin, niet samen zijn vanwege hun namen. Als Romeo anders zou heten, lid van een andere familie zou zijn, zouden ze kunnen trouwen. Daarom verzucht Juliet: What’s in a name? Want voor haar gaat het er niet om hoe Romeo heet, maar om wie hij is.

Toch is een goed doordacht gekozen voornaam bij de geboorte niet onbelangrijk. Na een korte zoektocht op het net vond uw correspondent de volgende namen: K. Bouter C Duizend K Pot P Nuss SM Kelder Bas Sillen Peter Celie Kenny Boeijen Willie Wortel Patty Koot Connie Vroegop Hans Schoen Philip Heynen Fokje Modder Constant Lam Jos Tibant Coos Busters Conny Plassen Wil Krikke Brad Wursten Charrel Kip Stanley Messie Coos Busters Anna Nas Sietze Vliegen Riet Suiker.

De achternamen van de veteranen zijn een aantal jaren geleden reeds ontleed en hun herkomst en betekenis achterhaald. Vandaag zijn de voornamen aan de beurt. Voor het gemak hebben we ons beperkt tot de roepnamen. Het is bekend dat vele namen een bijbelse achtergrond hebben. Zo betekent Edwin gezegende vriend en is Jeroen een naam van een heilige. Johan, Jan en John komen van verzoenende god. Fred is een vredig en machtig heerser, Henk een heerser, Pieter betekent rots, Harry  machtige, Cees/Kees is een beschermheilige van vee, Richard staat voor machtig en dapper, Martin strijder, Simon de gehoorzame, Ad de nobele, Leo leeuw, Harold heerser, Martien kleine krijgshaftige, Marco man, Roeland beroemd land en Gert sterke speer. Onze leiders Jaap en Herman (McManus) betekenen achtereenvolgens: god zal beschermen en krijgsheer.  Ondanks al die gewichtige namen zijn de resultaten dit seizoen erg matig. Toch gingen we afgelopen zaterdag vol goede moed naar Nieuwerbrug om tegen de Rijnstreek aan te treden. Afgelopen jaren leden we telkens kleine nederlagen. Het vorig seizoen stevenden we zelfs af op een gelijkspel, doch in de laatste minuut gooide Martin van Vliet roet in het eten door in eigen goal te schieten.

Nog steeds zonder Martien Kwaak op doel – Edwin verving hem weer verdienstelijk – werden we al direct met de rug tegen de muur gezet. Een waterig, koud windje deed ons ook geen goed en in no time keken we tegen een 5-0 achterstand aan. De thee verwarmde ons echter behaaglijk en met Roeland en Johan als verse krachten op de linkerflank beten we de tweede 45 minuten wat feller van ons af. Johan speelde zelfs zijn beste wedstrijd van het seizoen en bezorgde de rood-zwarten veel hoofdbrekens met zijn rushes. Roeland was degene die voor de verdiende tegentreffer zorgde en het is dat er nog enkele 100 % kansen door de FCO om zeep werden geholpen  – waaronder een penalty van Pieter – anders had de uitslag er veel dragelijker uitgezien.  De uiteindelijke 6 tegengoals waren enkele van richting veranderde schoten en een slippertje van Edwin. Niet bijster gelukkig dus. Eerste helft: 5-0 en tweede helft 1-1. De 6-1 nederlaag was verdiend, maar enigszins geflatteerd.