Rond de klok van half tien verzamelde de talenten zich op de parkeerplaats van sportpark Markveld. Dit keer zouden er twee mensen minder actief meedoen wegens opgelopen gebreken aan verschillende ledematen. In de afgelopen weken zijn deze personen hard in aanraking gekomen met het asfalt of een tegenstander. Lucas, deze week vervangen door Vincent Vonk, heeft moeite gehad met het recht op de fiets zitten en heeft een pols die in het gips zit. Danny heeft tijdens een voetbalwedstrijd zijn knie in puin zien belanden en is ook gespalkt. Nadat alle pasjes waren opgezocht kon de reis naar Woerden worden ingezet. De opkomst onder de supporters wordt met de week groter en er kon goed gecarpoold worden. Een blik ik het verleden leerde dat de talenten voor de beker in Woerden hadden verloren. De heenwedstrijd in deze competitie hadden ze daarop al revanche genomen de wedstrijd winnend afgesloten. Het beloofde dus op voorhand al een spannende pot te worden. Door de samen in Woerden schoolgaande 2e jaars voetballers van beide partijen was de spanning in de week voorafgaand aan dit duel al een beetje opgelopen.

Woerden begon voortvarend en er werd fysiek veel druk gezet. De geelbuiken waren hier in het begin van onder de indruk maar al coachend vanaf de kant werd het steeds beter opgepakt. Na twaalf minuten was er pas de eerste poging richting het Woerdens doel. Daan passeerde net over de middellijn op rechts zijn directe tegenstander en sprintte richting vijandelijk doel. Zijn opvolgend doelpoging werd echter tot corner verwerkt. Uit de corner die volgde werd de lat geraakt. Direct daarna was er een tegenaanval van de kaaskoppen. Hun middenvelder stoomde door naar Oudewaters doel. Door een fluitsignaal op een ander veld hielden de boys even in en schoot de middenvelder hoog in het doel. Waar Sem B in de thuiswedstrijd nog enkele katachtige reddingen had, kon hij deze bal niet tegenhouden.

In de rust werd er gesproken over de fysieke duels die beter aangegaan moesten worden. Volgens de leiding kon dit beter. Nadat Thomas zijn schoen vakkundig met leukoplast hersteld was kon de tweede helft worden aangevangen. Er werd meer druk gezet en 10 minuten voor tijd gingen de talenten achterin één op één spelen. Wessel schoof op naar het middenveld en Thomas ging naar voren. De pressie op de Woerdense verdediging werd groter, maar verder als een schot van Jelmar kwamen de jongens niet. Vijf minuten voor tijd viel Lukas nog uit met een zere knie. Dit opgeteld bij de kapotte schoen van Thomas en de uitslag, was dit een wedstrijd met veel verliezen. De talenten hebben nu twee weken rust en hopelijk pakken ze de draad weer op in de thuiswedstrijd tegen Esto op 11 maart as.