Rohda’76 – FC Oudewater 1 – 1

Nog voordat scheidsrechter Brouwer het beginsignaal van deze wedstrijd had gegeven was de eerste Oudewaterse teleurstelling al daar, Sjoerd Wiltenburg kon van het wedstrijd formulier worden geschrapt, dit gedwongen door een tijdens de warming-up opgelopen blessure. In de loop van de match zouden er nog meer teleurstellingen volgen. De Bodegravers wisten een behoorlijk groot deel van de wedstrijd te domineren. Te vaak kwamen de Oudewaternaren goed weg. Het spel van de Geelbuiken was vooral in het eerste kwartier zeer matig en ze werden dan ook regelmatig weggespeeld, daarna ging het spel redelijk gelijk op en in de laatste tien minuten van het potje zag het er aan Oudewaterse kant weer een stuk beter uit.

Macht op het middenveld
Als je het om de een of andere reden niet redt op het middenveld dan sla dat gewoon over. Dit is wat Rohda veelal deed en Oudewater besloot om dit in de tweede helft ook maar te doen. In het eerste kwartier leken de spelers van Rohda over de bezoekers heen te lopen. Diverse pogingen werden echter om zeep geholpen. Een hoekschop tegen de paal, een open kans voor Arnoud Troost met voor hem slechte afloop en na weer een gevaarlijke corner vloog de bal rakelings over het doel van doelman van den Heuvel. Een hard schot van Tim van der Werf kreeg net een klein tikkie mee anders was het slecht afgelopen. Slechts enkele wapenfeiten konden de rood-witte brigade van trainer Akkermans daar tegenover stellen. Na een kwartiertje moest ook Wouter van Sprundel geblesseerd het veld verlaten, hij werd vervangen door Joost Miltenburg. Djardo Boele’s vrije trap scheerde maar net over de Bodegraafse doellat en aan de overzijde kwam Joost Miltenburg net op tijd om de bal van de doellijn af te glijden. Geheel tegen de verhouding in viel de 0 – 1 aan de kant waar het niet verwacht werd. Er was wel een slippertje van Rohda’s doelman Nova Markarian voor nodig. Hij miste een goed voorgegeven vrij trap van Djardo Boele, de bal kwam voor de schietgrage voeten van Bart Griffioen en de terugkomende bal werd uiteindelijk door Menno Venhof tegen het net gewerkt. (43ste min.).
Wissels en kaarten
Rohda zette er in het begin van de tweede helft even een tandje bij, er volgde een ware bestorming van het Oudewaterse doel met als uiteindelijk resultaat de gelijkmaker. In een tijdsbestek van dertig seconden vlogen de ballen richting keeper van den Heuvel. Uiteindelijk viel de bal achter de doelman in het Oudewaterse domein (1-1, 54ste. Min.) . Hierna kwam de volgende Oudewaterse wissel in het veld, Laurens de Vor, terug van een blessure, verving aanvoerder Gijs Kautz. En het moet gezegd het ging wat beter lopen. Toch kwam Oudewater nog een keer goed weg toen het door Stephan Wahl hard ingeschoten leder maar net langs de paal en naast het doel verdween. Overigens werd het spel ook wat steviger, hetgeen o.a. resulteerde in drie gele kaarten voor de Bodegravers. Een snelle uitbraak via Bart Griffioen werd op het allerlaatste moment geblokt door een Rohdabeen en een uiterst fraaie actie van Nick van den IJssel evenals een schot van Simon la Lau werden niet beloond. Nog een gedwongen wissel kon pas zo’n vijf minuten voor tijd worden toegepast toen het in allerijl “ingevlogen” pasje van Bas Jongeling was gearriveerd, hij moest Bart Griffioen vervangen.
Opstelling Oudewater: Kay v.d. Heuvel, Simon la Lau, Jeffrey Brouwer, Mike Snel, Djardo Boele, Martijn de Goey, Nick v.d. IJssel, Wouter van Sprundel ( Joost Miltenburg), Gijs Kautz (Laurens de Vor), Menno Venhof, Bart Griffioen ( Bas Jongeling).