Soccer Boys – Oudewater 2-0

Er was niet veel fantasie voor nodig om de wedstrijd tegen de koploper, die vorig jaar degradeerde uit de 2e klasse, nu al als een zespuntenwedstrijd te duiden. De kans het gat meteen te dichten was reëel. Oudewater stond lichtelijk gehandicapt aan de start. Blessures (o.a. Wiltenburg en De Jong), schorsingen (Niek Sluis) en buitenlandse reizen (Joost Miltenburg en David Blankenburgh) hadden hun invloed op de opstelling. De ouverture was voor Oudewater-aanvoerder Venhof. Al na 2 minuten schoot hij de bal vanaf de rand van de middencirkel op de lat boven de Bleiswijkse doelman Heintjes. Ook linkerspits Griffioen was na 12 minuten dicht bij de openingstreffer. Zijn inzet van dichtbij trof precies de voet van verdediger Van Rijn. Dit was meteen de oogst van het eerste bedrijf. De gastheren domineerden de strijd daarna volledig en Oudewater kon daar slechts wat aarzelende counters tegenover stellen. Vijf hoekschoppen moest de Oudewaterse verdediging weggeven (in de tweede helft kwam er daar nog een tiental bij) en het was de verdienste van doelman Remco Rietveld en het bij voorzetten sterke kopduo Stalvord/Venhof dat de ruststand dubbelblank bleef. Rietveld keerde na een kwartier een kopbal van Dion Zeelenberg en de meeverdedigende Tim Goes voorkwam halverwege de eerste helft de bal op miraculeuze wijze een doelpunt na een rebound. Nadat de grensrechter van de thuisclub zich nog nadrukkelijk de twaalfde man had getoond en Oudewater had getoond slechts op lange uittrappen van Rietveld iets aanvallends te kunnen doen, brak de rust aan met 0-0. Dit mede door een blok dat Remco Rietveld zette om Zeelenberg het scoren te beletten.

Nooit Greep op partij

Soccer Boys behield in de tweede helft het initiatief. Nadat er weer zeven corners voor het doel van Oudewater waren neergedaald, werd in de 55e minuut de score geopend uit een vrije trap vanaf de linkerzijde. Aanvoerder Helmendach kopte diagonaal in; 1-0. Daarna bleek overduidelijk dat Oudewater geen plan B had. Björn Stalvord moest er geblesseerd af (vervanger 6e teamspeler Janssen) en dat lot was ook Martijn de Goeij beschoren. Voor hem maakte Ties van de Werf zijn entree. Op een schuivertje van Rijsbergen na (65e min) viel er weinig aanvallends te beleven. Ook na een korte overlegsituatie met trainer Akkermans en de wissel Rijsbergen/Van Sprundel krabbelde Oudewater niet op. Onsamenhangendheid bleef troef. Pas in de 85e minuut overigens ging het boek volledig dicht. Zeelenberg deponeerde de bal uit een pass vanaf de linkerzijde achter Rietveld; 2-0. Een uitslag waarop niets viel af te dingen.

FCO: Remco Rietveld, Walter van der Neut, Simon LaLau, Björn Stalvord (63. Koen Jansen), Djardo Boele (geel), Marc Oosterwijk, Mike Rijsbergen (79. Wouter van Sprundel), Martijn de Goeij (61. Ties van de Werf), Tim Goes, Menno Venhof, Bart Griffioen)