VV Leiden – FC Oudewater 0 – 4

De Leidenaren, met hun accommodatie gelegen in een rustige Leidse woonwijk, waren er voor aanvang van de wedstrijd van overtuigd dat ze de punten zouden gaan pakken tegen de voor hun onbekende bezoekers uit Oudewater. Langs de lijn werd er echter gemompeld dat de oorzaak van de matige resultaten van de gastheren tot nu toe een soort eigen schuld dikke bult verhaal was. Uiteindelijk zorgden de mannen van Akkermans er voor dat de VV Leiden angstig naar beneden op de ranglijst moet gaan kijken, slechts Zwammerdam en BlauwZwart hebben het wat slechter gedaan, dus ook Leiden is in last. Het gemor langs de lijn zal daar nog wel even voortduren.

Het eerste kwartier was het louter en alleen Oudewater, met nog altijd een behoorlijk aantal ontbrekende spelers, dat de boventoon voerde. Vele kansen en kansjes kwamen er voorbij, maar geen enkele van deze mogelijkheden leverde uiteindelijk iets op. In het oog springend was en fraaie solo van Bart Griffioen, die zo’n vijf of zes man achter zich liet maar uiteindelijk strandde op de prima doelman Andy van der Meulen. Ook een inzet na de uit deze actie ontstane hoekschop tikte hij met veel bravoure over de lat heen. Na dit bliksem begin van de FC moest keeper Rietveld tot twee maal toe zijn kunnen tonen om achtereenvolgens Roland Middelkoop en Erik Bakker het scoren te beletten. Een goede pass van achteruit op Tim Goes leidde het eerste doelpunt in, genoemde speler zette de bal keurig voor en Mike Rijsbergen beslechtte het lot van de Leidenaren (0-1, 43ste min.)

Na de theepauze (waarom toch altijd thee?) was de eerste kans weer voor de Oudewaternaren, uit een hoekschop scheerde een door Tim Goes gekopte bal rakelings over de lat en kort daarna plukte Van der Meulen de bal van de voeten van Wouter van Sprundel voordat hij (nog) gevaarlijker kon worden. Na een klein uurtje spelen kwam Laurens de Vor in het veld voor de moe gestreden Marc Oosterwijk, toonde ook de Leidse assistent scheidrechter zich meer de 12e man dan een neutrale assistent en werd Oudewater een strafschop door de neus geboord. Toen de Menno Venhof, licht geblesseerd, klaar stond om toch in te vallen scoorde Wouter van Sprundel op aangeven van Simon LaLau keurig de 0-2 en dus werd de tactiek aangepast, Venhof kon weer gaan zitten. Hierna was het Walter van der Neut die met een prima vrije trap Bart Griffioen voor Van der Meulen zette en was het pleit definitief beslecht, (0-3, 85ste min.) Ook Mike Rijsbergen deed nog een duit in het zakje, eindstand 0-4 (86ste min.)

Opstelling Oudewater: Remco Rietveld, Walter van der Neut, Niek Sluijs, Bjorn Stalvord, Simon LaLau, Mike Rijsbergen, Wouter van Sprundel (Milad Hesari), Tim Goes, Marc Oosterwijk (Laurens de Vor), Bart Griffioen (Levi Slootjes)