Kamerik – FC Oudewater 0 – 2

Een pot voetbal welke op sommige momenten bepaald niet het aankijken waard was. Hoewel het klasse-verschil tussen het in de onderste regionen verkerende Kamerik en de koploper wel werd vertaald in veelvuldig balbezit voor de bezoekers. Dit werd echter niet vertaald in doelpunten en dat is toch iets wat we graag zien, en goed voetbal natuurlijk.

Een meter hoog
De eerste twintig minuten van de wedstrijd kenmerkten zich vooral door het feit dat de vele vrije trappen en corners die de Oudewaternaren mochten nemen zeer slecht werden uitgevoerd. De bal kwam telkenmale niet hoger dan zo’n 100 centimeter van de grond, alsof het leder lood bevatte. Dit tot ergernis van de technische staf die het een en ander met lede ogen aanzag. De eerste aanval van de ” Kamerikkers” kon na een minuut of dertig worden genoteerd, al grabbelend was doelman de Ruyter Chris Maarleveld te snel af. Kort voor rust was het Haitham Taher die tot twee keer toe gevaar stichtte voor het doel van Frank van der Moolen, de derde keer was het eindelijk raak. Taher bediende Bart Griffioen die niet aarzelde en de 0 – 1 tegen de touwen joeg ((43ste min.).

Laatste tien minuten
Het begin van de tweede helft leek wel een kopie van deel een, matig voetbal vooral van de kant van Kamerik, hoewel de ploeg zich wel op alle manieren stevig verzette tegen een nog grotere achterstand. FC Oudewater probeerde in een wat hoger tempo te spelen, hetgeen in eerste instantie niet goed lukte. Een heuse kans was er weer voor Griffioen, maar hij liet zich te veel van het doel wegzetten en doelman van der Moolen kon opgelucht ademhalen. Toen Rick Veenstra plots een echte kans kreeg op de gelijkmaker, zijn schot ging naast, schrokken de Oudewaternaren echt wakker. In de laatste tien minuten ging het ineens beter lopen en werden diverse kansen gecreëerd. Vooral invaller Nick van den IJssel stichtte diverse malen gevaar voor het doel van de thuisploeg. In zijn overdreven stevige ijver om de Oudewaternaren af te stoppen was de Kamerikse verdediger Gijs van den End inmiddels tweemaal tegen geel aangelopen en kon dus voortijdig gaan douchen. Kort voor het eindsignaal was het weer goudhaantje Bart Griffioen die aan alle twijfels een einde maakte, 0 -2 en de strijd was definitief gestreden ( 87ste min.).

Opstelling Oudwater: Arnold de Ruyter, Wouter van Sprundel, Niek Sluijs, Mike Snel, Djardo Boele, Martijn de Goeij (Sjoerd Wiltenburg), Haitham Taher ( Nick van den IJssel), Laurens de Vor, Menno Venhof, Joost Miltenburg, Bart Griffioen.