VVSB 2 – Oudewater 2              2 – 1

De eerst 15 tot 20 minuten minuten was de tegenstander uit Noordwijkerhout sterker en stond het Oudewaterse doel regelmatig onder druk. Daarna kwamen de mannen van Frans de Hey beter in hun spel en werden de rollen omgekeerd. In de tweede helft was het ongeveer hetzelfde beeld. Terwijl het in de verlenging van beide zijden maar matig was om te zien, wel heel spannend. De Oudewaterse elf hebben uiteindelijk gestreden voor wat ze waard waren en dat was niet weinig. Overall gezien waren ze zeker niet de mindere, vooral de teamgeest mag geprezen worden.

In de beginfase was het vooral doelman Rick Bleijenberg die de Oudewaternaren behoedde voor een snelle achterstand, hij redde knap op een schot van de gevaarlijke spits en aanvoerder van VVSB. Rond de twintigste minuut speelde Oudewater zich goed onder de druk uit en het had weinig gescheeld of een vrije trap, genomen door Marc Oosterwijk vloog in het vijandelijke doel. Na eerst nog een kansje voor Willem la Lau was het toch Oudewater dat aan de leiding kwam. Uit een corner kopte Ties v.d. Werf onberispelijk binnen (0-1, 25ste min.) Kort voor de rust werd VVSB nog even goed gevaarlijk. Een voorzet van de snelle rechtsbuiten spelend met nummer 7 werd keihard net naast gekopt door zijn collega op links.

Na de thee begon VVSB zoals ze de eerste helft waren begonnen, fel aanvallend en vooral nu ook de lange bal hanterend. Dit veroorzaakte tot tweemaal toe een hachelijke situatie voor het Oudewaterse doel. Na weer een vrije trap werd de bal door alles en iedereen gemist, maar het leder belandde op onduidelijke wijze toch in het doel van Bleijenberg ( 56ste min. 1-1). Een knal van La Lau werd met veel moeite tot hoekschop verwerkt en aan de overzijde schoot de invaller, spelend met nummer 15, hard tegen de paal. Over en weer deden zich wat kansjes voor met als hoogtepunt een fraaie kopbal van Willem la Lau na goed voorzetten van Arno Baas, de bal verdween echter aan de verkeerde kant van het doel. Jasper de Goey had niet echt zijn dag vandaag want tot twee keer toe miste hij een opgelegde kans. Tussendoor pakte Rick Bleijenberg nog een gevaarlijke kopbal van de linksbuiten en was het enig wat nog opviel het aantal tegencorners aan Oudewaterse zijde.

De eerste verlenging kenmerkte zich door aftastend voetbal aan beide kanten, behalve een iets te slap schot van La Lau gebeurde er verder niet veel bijzonders.
De tweede verlenging vertoonde wat meer vuurwerk. Een voorzet van invaller Mathieu Snoek draaide bijna het doel in en de VVSB-Spits werd met moeite afgestopt door Ties v.d. Werf. Hoe zuur was het dan ook dat met nog een minuut of acht te gaan, na wat gerommel achterin, de bal toch in het Oudewaterse doel terecht kwam door een schot van de linksbuiten. (2-1) vechtend voor alles wat ze waard waren probeerden de Oudewaternaren er nog minimaal een gelijkspel uit te slepen om penalty’s te kunnen nemen. Het mocht niet baten en na 120 minuten voetbal was het over en uit.