De talenten verzamelde zich al op de woensdagavond, net voordat de klok kwart over zes had geslagen, op sportpark Markveld. Deze avond stond er een oefenwedstrijd op het program en wel tegen de leeftijdsgenoten uit Bergambacht. Finn K had goed na zijn trainer geluisterd en zijn vader met rust gelaten. Zo kon hij toch een klein helftje meedoen. Aldo’s eega was echter niet zo te spreken over haar man en deze vertelde dat uw verslaggever nog een pittig gesprekje kon verwachten. Nadat iedereen zich had omgekleed, de hoekvlaggen nu wel een keertje stonden, werd de tactiek wat aangepast om de tegenstander te verassen. De warming up werd overigens in de regen afgewerkt.

De eerste minuten werd er volop gecombineerd, maar ook veel balverlies geleden. Dit kwam mede door het natte, gladde veld. Het duurde tot de tiende minuut voordat er een echte kans was. Uit een combinatie via 6 benen, volgde een corner. Deze werd afgeslagen en kwam in Daan,s voeten. Hij kapte en zag zijn schot door de keeper gered worden. Enkele minuten later was er een scherpe ingooi van Diederik op links, die Daan bereikte. Hij zette de bal voor vanaf de achterlijn en de keeper greep mis. Moos was er als de kippen bij en bracht de 1-0 op het scorebord. Vijf minuten voor de rust was er een verre trap van Colin, die doorstuiterde op het natte veld. Jacobs man dook onder de bal door en weg was de kleine linker aanvaller. Hij paste verder naar Diederik, die op zijn beurt voorzette. Wederom kon de keeper de bal niet klem pakken en dus schoot Gio hem maar in het vijandige doel. Snel daarna besloot de goed leidende scheidsrechter voor de rust te fluiten.

Lopend naar de kleedkamer hadden de twee assistenten het over het harde werken en het redelijke samenspel. Zij bleken echter allebei een verkeerde bril op te hebben. In de kleedkamer vroeg de trainer hoe de talenten de eerste helft hadden beleeft. Dit was door iedereen verschillend. Jacobs mening was een soort samenvatting hiervan; in 12 seconde ging het van goed naar slecht naar matig. Uiteindelijk kwam hij uit op redelijk, maar zijn trainer was het daar niet mee eens. Volgens hem zag het er niet uit en moest er verzorgder gespeeld worden en niet zo gehaast. Vol goede moed werd de tweede helft aangevangen.

In de schemer werd de tweede helft verzorgd begonnen. Een pass op rechts door de verdediging, kon niet worden achterhaald. Ook Colin kon de inzet niet keren en de aansluitingstreffer lag in het Oudewaters doel. De talenten waren niet onder de indruk en via Gio, Diederik en weer Gio kwam wederom Diederik aan de bal. Hij stond nu al voor de keeper en schoot via hem de 3-1 in het doel. Tien minuten voor tijd was er een verre bal van Colin op Daan. Hij paste op de zestien op de naast hem staande Diederik. De voorzet die volgde kwam achtereenvolgens in de voeten van Jacob, Gio, Finn D en Zegert. Geen van allen had het idee om te schieten en dus ook geen doelpunt. Op het einde schoot Gio nog naast en zag Daan zijn schot gepareerd worden. In de laatste minuut was er nog een uitval van de bezoekers. Het was aan Colin en Sem M te danken, dat de straatwroeters niet dichter bij kwamen. Colin kwam goed uit zijn doel en Sem schoot de via de keeper gekaatste bal weg. De scheidsrechter vond het genoeg en floot voor het einde van de wedstrijd.

De leiding was niet zo tevreden over het vertoonde spel, maar kon er een hoop leermomenten uit halen.

Op de eerste zaterdag van september verzamelde de talenten nog voor er een klok had kunnen slaan. In het wegtrekkende schemer kwamen de jongens langzaam en met kleine oogjes het parkeerterrein bij sportpark Markveld opgedropen. Tussen de ochtendnevel kon de leider zijn spelers tellen en zo om kwart over zeven vertrekken richting Nieuwerkerk. De hoofdtrainer was, na zijn promotie naar de talenten van de D1 (uhh… JO13-1, blijft nog steeds lastig), van mening dat hij nu kon uitslapen op zaterdag. Na enkele gapen stapte hij ook in. Het was overigens zijn gedachtegang om altijd 45 minuten voor de wedstrijd de kleedkamer op te zoeken.

Bij Nieuwerkerk waren ook de geruchten over de kunsten van de geelbuiken doorgedrongen. Zij mochten omkleden in kleedkamer 2, onder de tribune. De match vond plaats op het hoofdveld van de plaatselijke voetbalvereniging. De kleedkamer was wel twee keer zo groot als normaal en iedereen had dan ook goed de ruimte. Hierdoor dacht de leiding dat er nu een keer geen wisseling van kleding zou plaats vinden. Helaas was er wel meer ruimte om iets achter te laten, bleek later. Sem M vroeg tijdens de tactische uitleg of iemand van de leiding zijn veter los kon maken. Dit omdat hij te los? zat. Hier begreep niemand wat van, maar de aanvoerder zelf gelukkig wel. Nadat alles vast zat, kon er naar veld 1 gegaan worden voor een goede warming up.

De wedstrijd werd met vijf minuten vertraging gestart door de scheidsrechter. Al in de eerste minuut was het Finn K, die op de linkerkant er vrij van door ging na een pass van Max. Zonder tegenstander in de buurt kon hij vrij naar voren lopen. Dit verbaasde de hele leiding. In de tactische uitleg voor de wedstrijd was er juist verteld, dat er lange ballen gegeven konden worden op Daan en Moos Finn moest juist de bal in de voet moest krijgen. Na goed speurwerk en ook dat van Finn’s directe tegenstander, bleek dat deze tegenstander ,bij zijn eerste actie, zijn bril was verloren. Hij had daar op dat moment meer oog voor, dan voor zijn directe tegenstander. Het gat werd echter dicht gelopen door de laatste man van Nieuwerkerk. Luttele minuten later was het Gio die een bal op de rand van de zestien schuin door tikte op Daan . Hij kon ,net voor de keeper ,de bal met zijn maatje eenenveertig over hem heen tikken en zette zo snel de 0-1 op het scorebord. Na tien minuten was het omgekeerd. Daan zette vanaf de achterlijn voor en Gio kopte net naast het doel. In de dertiende minuut was er een aanval van de gastheren en pakte Colin een terugspeelbal in zijn handen. Wat er volgde was een vrije bal op twee meter ven het doel. Met iedereen op de doellijn, was het niet mogelijk om te scoren en er klonk een oerkreet van trots uit de oudewaterse selectie. Vrijwel gelijk was het Daan, die zijn actie door de keeper tot corner verwerkt zag. Uit de hoekschop kopte Finn K net naast. Tien minuten voor de rust was het Zegert die vanaf het middenveld langs de tegenstanders soleerde en dan ook beheerst de nieuwerkerkse goalie passeerde.

In de rust werd er gesproken over een beetje geflatteerde stand. Het was mede aan de uitstekende reddingen van Colin te danken, dat er nog geen tegengoal gevallen was. Niet dat de geelbuiken slechter waren, maar echt verzorgd ging het er niet aan toe. Dit wilde de leiding de tweede helft wel beter zien.

Na tien minuten was het Daan die op de middenlijn werd aangespeeld. Met een mooie beweging , blijkt later dat dit een Zidane heet (en dan hebben we het niet over de gelijknamige, in 2004 geboren, bruine dekhengst van Mathijs van Asten), zette hij zijn tegenstander te kijk en lanceerde Gio. Vanaf z’n dertig meter passeerde hij met een grote lob de keeper. Zijn schitterende schot stuiterde op de doellijn en de 0-3 was een feit. Verder was er buiten de goede inzet, nog iets raars te horen. Halverwege de tweede helft moest er gewisseld worden. Echter een kreet als: ‘Lars kleed je maar uit’ mag opmerkelijk genoemd worden. Ten eerste omdat Lars geen speler is maar de hoofdcoach en ten tweede was dit afkomstig van Aldo’s eega. Nadat de van Kuiltjes al eerder in een verslag besproken waren, wil ik als verslaggever niet weer in de problemen komen. Maar gefronst werd er wel langs de kant.

Tevreden werd de kleedkamer opgezocht en al uitgekeken naar de volgende bekerwedstrijd op 9 september tegen Haastrecht. Voor de geïnteresseerde, de wedstrijd begint dan om elf uur.