Na de mooie 0-2 winst op koploper Alphia van vorige week moest er vandaag op Reeuwijk-Dorp worden aangetreden tegen de plaatselijke JO17-1 van vv RVC ’33. Na een omritje van 2 van de leiders langs de Alphia-kantine om de vorige week vergeten spelerspassen op te halen kon aan de wedstrijd worden begonnen. Na een duel waarin kansen schaars waren en Reeuwijk het meeste balbezit had, was het toch Oudewater dat er met de volle buit vandoor ging.

De wedstrijd begon hoopvol voor de Oudewaternaren. Al in de 2e minuut was er een kans voor Mike. Na goed doorgaan van Haroune op links belandde de bal via een tussenstation voor Mike’s voeten, maar zijn schot kon nog worden geblokt. Hierna nam RVC de controle over de wedstrijd over, maar de aanvallen werden vakkundig in de kiem gesmoord. In de 10e minuut het eerste kansje voor de Blauw-Witten. Een vrije trap werd half weggewerkt, maar de ingeschoten rebound was een makkelijke prooi voor Juran. Het spel golfde op en neer, maar was van beide kanten niet heel erg goed te noemen, mede door de straffe wind die veel ballen over de zijlijn liet verdwijnen. De Reeuwijkers waren het meest in balbezit, maar wisten geen gaten te vinden in de degelijke FCO-verdediging. Pas in de 23e minuut viel er weer een kans te noteren, en wel voor FC Oudewater. Haroune pikte zijn tegenstander de bal af en ging alleen op doel af. Zijn schot was goed, maar de keeper wist de bal met zijn vingertippen tot corner te tikken, welke niets opleverde. In de laatste minuut voor rust de grootste kans van de hele wedstrijd voor RVC, zo zou later blijken. Een corner leidde tot een scrimmage voor het Oudewaterse doel, maar het schot dat volgde ging rakelings over.

In de tweede helft een zelfde beeld, een aandringend RVC en een goed verdedigend Oudewater, dat er af en toe counterend uit kwam. In de 47e minuut bereikte een lange bal van Carlo Danny in de punt van de aanval, maar zijn kopbal had niet de juiste richting en ging ongevaarlijk naast het doel. Na een kwartier spelen kwamen de Oudewaterse mannen op voorsprong. Mees werd op het middenveld getorpedeerd en Danny nam de toegekende vrije trap. De vrije trap werd het zestienmetergebied in geslingerd, waar Mees de bal slim liet lopen. De uit zijn rug gekomen Jur kwam daardoor ineens vrij voor de keeper en passeerde de doelman van dichtbij met een droge schuiver (0-1. 55.) Even later kreeg RVC een kans op de gelijkmaker. Een aanval over links werd onreglementair door Tim onderbroken en dat leverde een vrije trap 2 meter buiten het strafschopgebied op. Die werd echter een metertje langs de kruising geschoten. Halverwege de tweede helft de laatste kans voor de Reeuwijkers. Na een uitbraak over rechts leverde de spits slechts een rollertje af, recht op Juran af. Oudewater werd in de resterende minuten nog eenmaal een beetje gevaarlijk, een omhaal van Mees wist het doel helaas niet te vinden. In de resterende tijd probeerden beide elftallen nog wel een beslissing te forceren, maar de verdedigingen van beide teams waren overheersend, zodat aan de stand niets meer veranderde.

Door deze overwinning blijft FC Oudewater de derde positie op de ranglijst in handen houden. De teams boven ons wonnen en de ploegen onder ons verspeelden punten. Volgende week speelt de JO17-2 weer eens thuis na 3 opeenvolgende uitwedstrijden. Om 14.30 uur wordt er afgetrapt tegen een oude bekende, Stolwijk JO17-1. De week daarop reizen we weer af richting de Reeuwijkse Plassen, dan spelen we om 12.45 uur tegen de andere club uit die plaats, CVC JO17-1.