Hees – Oudewater 2 – 3

Het in een mooie bosrijke omgeving gelegen sportparkje was vandaag het toneel van een treffen tussen Hees en de FC uit Oudewater. Hees, in deze van oorsprong oude Soester buurtschap vormde zich na de tweede wereld oorlog de voetbalvereniging Hees, voor de Oudewaternaren wederom een onbekende tegenstander. In het verleden stonden de plaatselijke bewoners nog wel bekend als wat heetgebakerde personen. Vooralsnog was daar in het veld niet zo veel van te merken, alleen langs de lijn was er nog wel eens een uitspatting, waarop helaas ook door een enkele Oudewaternaar verkeerd werd gereageerd. Na een niet al te sterke eerste helft herpakte de elf van trainer Akkermans zich goed in het tweede deel van de wedstrijd en zorgde er voor dat de drie punten mee konden worden genomen naar Oudewater.

Gelijk geel

Al binnen een minuut wist Menno Venhof waar hij aan toe was want een stevige overtreding werd zijn deel, de dader Steph van Hoffe, kwam goed weg met slechts een gele prent. Binnen vijf minuten was het bijna prijs, maar Bart Griffioen werd de voet dwarsgezet door doelman Henk Reddering en Venhof, weer opgekrabbeld na de charge op hem, probeerde van heel ver de ruim voor zijn doel staande goalie te verschalken, de doelman bleek kansloos maar de bal verdween aan de voor hem goede kant van de staander. Na een redelijk goed begin zakte het spelniveau van de Oudewaternaren behoorlijk terug, Hees werd sterker veel gebruik makend van de goed geplaatste uittrappen van doelman Reddering. Goede passes van de Oudewaterse spelers bleven achterwege en er werden meer duels verloren dan ze lief was. Na een minuut of twintig waren de Soestenaren heel dicht bij een doelpunt, een fraai hard schot van Roy Schaap werd echter op even fraaie wijze door Kay van den Heuvel uit zijn doel gewerkt. Van den Heuvel verving overigens de niet geheel fitte Arnold de Ruyter. Tot tweemaal toe waren er kansjes voor Griffioen, maar de mazzel die hij beide keren nodig had ontbrak. Marvin Snijders scoorde hierna netjes dacht hij, zijn doelpunt werd echter afgekeurd wegens offside, dit tot zeer grote ergernis van de Heense gemeenschap ter plekke. Een hard schot van Leroy Voskuilen verdween in het zijnet in plaats van in het Oudewaterse doel, hij was daardoor behoorlijk boos, waarschijnlijk op zichzelf. Dezelfde speler werd kort hierna, vrij doorkomend, omvergelopen door keeper Van den Heuvel, een penalty waard volgens de arbiter. Snijders schoot de toegekende strafschop onberispelijk binnen ( 1-0, 42ste min.)

After tea

Thee met of zonder smaakje het maakte niets uit, de Oudewaternaren kwamen als herboren de kleedkamer weer uit. Kort nadat Voskuilen nog een kans om zeep had geholpen was het aan de overzijde wel prijs. Een dieptepass op Wouter van Sprundel, die zijn tegenstander Van Hoffe zijn hielen liet zien, werd door de Oudewaterse aanvaller met zijn chocolade been voor het doel gedeponeerd en daar vloog Menno Venhof, weer zoals Bakhuis dat vroeger deed, horizontaal door de lucht en scoorde de 1-1, dit na zo’n dikke vijftig minuten. Op het uur kon er weer een doelpunt worden genoteerd, dit maal was het Bart Griffioen die scoorde op prima aangeven van Djardo Boele (1-2, 58ste min.). Ivo Anbergen en aanvoerder Menno Venhof waren beiden dicht bij nog een doelpunt, de eerste had de pech keeper Reddering tegen te komen en de tweede zag zijn kopbal tegen de bovenligger aan gaan. Hees ging nog opportunistischer voetballen, met het gevaar dat er voor de Oudewaternaren meer ruimte werd veroorzaakt. Met maar liefst drie wissels kort achter elkaar probeerde trainer Valkenburg de bakens te verzetten. Met de lange mannen vooruit en vervolgens ook lange hoge ballen voor het doel werd Oudewater behoorlijk onder druk gezet. Na een van die voorzetten kopte Roy Schaap, redelijk vrijstaand, de bal te ruim voor hem over het Oudewaterse doel.

Schoen incident

Gebruikmakend van de ruimte snelde Menno Venhof langs de zijlijn, de bal al slepend met zijn linker meenemend, zijn prima assist werd door invaller Sven Rietveld keurig afgerond (1-3, 87ste min.) Toen waren de rapen gaar, protesten en gescheld vooral van langs de lijn waren niet van de lucht. Hoewel de referee er met zijn neus boven opstond werd er beweerd dat de bal over de zijlijn was geweest. Dat een van de (bege)leiders van Hees toen uit woede een schoen naar het hoofd van de assistentscheidsrechter gooide was iets dat volgens de scribent van dit verslag niet eerder op de velden is vertoond. Nadat de rust was weergekeerd scoorde invaller Matthijs Schmidt in de blessuretijd het tweede doelpunt voor de ploeg uit Soest (2-3, 90+3 min.)

Opstelling Oudewater: Kay van den Heuvel, Walter van der Neut, Niek Sluijs, Björn Stalvord, Djardo Boele, Simon La Lau, Mike Rijsbergen (Sven Rietveld), Wouter van Sprundel, Menno Venhof, Ivo Anbergen, Bart Griffioen ( Tim Goes).