FCO – Groeneweg 3-1

Zaterdag speelde FC Oudewater de tweede wedstrijd van de 4e editie van het Jober Thoen Memorial in en tegen Groeneweg uit Zevenhuizen. Het leverde de eerste prijs van het nieuwe seizoen op door de roodzwarten met 3-1 te verslaan. Dat gebeurde niet zonder slag of stoot. Er waren nog geen drie minuten gespeeld of de bal verdween door toedoen van Groeneweg-spits Vreden achter de ‘nieuwe doelman’ Michael van Bilzen; 0-1. Meteen gingen de Oudewaternaren op jacht naar de gelijkmaker en werd de tegenstander bij vlagen op de eigen helft teruggedrukt. Meer dan een drietal hoekschoppen was de aanvankelijke oogst niet. Alle bemoeienissen van de vleugelbacks Van den IJssel en Hulst ten spijt. De mannen uit Zevenhuizen trachtten met uitvallen tevergeefs gebruik te maken van de achterin ontstane ruimte bij balverlies op het FCO-middenveld. Halverwege het eerste bedrijf kwam Oudewater langszij en mocht Tim Goes de felicitaties van zijn maten in ontvangst nemen; 1-1. Oudewater nam even gas terug en kroop in de 40e minuut door het spreekwoordelijke oog van de naald toen de rechterspits van de gasten leek te gaan scoren. Micha Hulst klaarde de situatie op het laatste moment ten koste van een hoekschop. Slordig balverlies was in die slotfase even een kwaal die met argusogen werd bezien vanaf de Oudewaterse bank. Met vier wissels startte coach De Rijk het tweede bedrijf. Na nog geen 6 minuten spelen zette Sven Rietveld vanaf de rechterzijde een aanval op waarvan hij zelf ook de afronder-van-dienst werd. Walter van der Neut en Willem laLau vormden het duo dat de bal bij de aangever terugbracht. Doelman Hendrickx was kansloos bij de inzet; 2-1. Aansluitend was het veldoverwicht van de Oudewaternaren overduidelijk, maar leek de speldiscipline weg te ebben. Er werd te weinig bewogen, te weinig initiatief getoond en te veel ballen ingeleverd. Kortom, te weinig gecreëerd. FC Oudewater schrok pas weer wakker toen doelman Van Bilzen na 72 minuten met moeite een inzet van de Zevenhuizense nummer 10 tot hoekschop wist te verwerken. Ook vloog nog een afstandsschot vanaf echts rakelings over het doel. Het was maar goed dat Dyron Maat er met de klok op 90 minuten 3-1 van maakte, want pal hierna belandde het leder onbereikbaar voor de Oudewaterse goalie boven op de deklat. Twee hoekschoppen later vond de scheidsrechter het welletjes.