Olympia – FC Oudewater  2 – 1

…….dat de Oudewaternaren in de eerste minuten van een wedstrijd niet bij de les waren. In seconde 39 lag de bal al achter doelman Michael van Bilzen na een uiterst vloeiende Goudse combinatie. (1-0)

Het duurde best heel lang alvorens de mannen van trainer De Rijk weer iets meer lieten zien na die belabberde start. Genoemde doelman overigens ging vrijuit, maar zal nog wel even moeten wennen aan de tot nu toe niet al te resoluut optredende verdediging, waarin niet iedereen voldeed aan de verwachtingen. Niek Sluijs moest een paar minuten later met een “bal-op-het-dak” voorkomen dat het begin van de wedstrijd nog erger werd, ze zijn trouwens nu nog op zoek naar het leder. Pas in de tiende minuut dreigde het eerste gevaar voor de thuisploeg toen Bram Noordman een fraaie pass losliet op de volop sprintende Nick van den IJssel, de Goudse keeper was echter net iets eerder. Sven Rietveld en Lars Janmaat hadden achtereenvolgens geen geluk met hun  schoten en de snelle Goudse rechtsbuiten was Walter van der Neut een paar maal te slim en te snel af. Een gevaarlijk uitziende kopbal werd door de Oudewaterse sluitpost simpel opgevangen, dit alles na een paar leuke aanvallende momenten van de bezoekers.

Vier wissels tegelijk kwamen er in de tweede helft op het veld en waarom ook niet, het tot nu toe vertoonde spel was niet zo geweldig en daarvoor is een oefenwedstrijd toch ook bedoeld. Tot twee maal toe moesten de Goudse verdedigers, inclusief de doelman, handelend optreden om de tot dan toe wel verdiende gelijkmaker te voorkomen. Met het inzetten van de laatste wissel (Willem La Lau), kwam er iets meer elan in de ploeg van Oudewater. Nadat Olympia nog een opgelegde kans had gemist was het woord weer aan de Oudewaternaren met af en toe aardig voetbal. Een inzet van La Lau miste net het doel en ook een kopbal van Bob Appels mocht niet op het scorebord worden bijgezet. Toen was het weer even Olympia dat gevaarlijk werd en dit uiteindelijk ook bekroonde met een doelpunt via een kopbal welke praktisch ongestoord kon worden binnen geknikt (2-0). Een heftig Oudewaters offensief volgde met als hoogtepunt een keiharde pegel welke bijkans het netwerk van Gouda beschadigde, de dader was Willem La Lau (87ste min. 2-1). Een vrije trap van Sven Rietveld had wel een beter lot verdiend, maar de kruising van de doelpalen en lat stond net iets lager dan gedacht.