Jodan Boys 1 – FC Oudewater 1   4 – 2

Dat er wat klassenverschil zou zijn in deze eerste oefenpot van het seizoen 2024/2025 stond bij voorbaat wel vast, maar dat Oudewater met slechts twee trainingen in de benen zo goed partij zou geven aan de top-eersteklasser uit Gouda had niemand verwacht en geeft goede moed voor de verdere verloop van dit voetbalseizoen.

Het duurde best even voordat de Goudse ploeg een gaatje wist te vinden in de stugge Oudewaterse verdediging, pas in de 25ste minuut viel de 1-0 en een kleine 10 minuten later de 2-0, daar ging wel Oudewaters balverlies aan vooraf. In de 35ste minuut viel de 3-0, een mooi schot waar de voor Oudewater debuterende doelman Stan van Raay nog wel even zijn vingers tegenaan kreeg. Een prima voorzet, ook wel assist genoemd, kwam van de rechterflank van de rechtervoet van Nick van den IJssel, Sebastiaan Evers knikte de verdiende goal binnen (3-1).

Zeven wissels kwamen er na de thee in het veld aan Oudewaterse zijde met hierbij ook weer twee debutanten. Matisse Boreel en Wessel de Bruyn maakten hun opwachting. Ook JodanBoys wisselde heel veel spelers. Bij een van de Goudse corners toornde een van de spitsen boven de Oudewaterse verdediging uit en scoorde met het hoofd de 4-1. Daarna was weer Nick van den IJssel die de inleiding vormde voor een Oudewaters doelpunt.  De laatste man van JodanBoys kon niets anders doen dan de doorgebroken Oudewaterse verdediger onheus te bejegenen. De terecht toegekende strafschop werd door Simon La Lau spijkerhard binnen geschoten (4-2).