De nummer drie van de ranglijst ontving ons 2e in Hellevoetsluis. We wisten dat we voor een moeilijke opgave stonden, eerder dit seizoen werd de thuiswedstrijd met 0-4 verloren. Het strijdplan bestond uit een 1-5-4-1-opstelling, waar we twee trainingen aan gewijd hadden: een compact speelveld met scherpe counters. Helaas moest opnieuw Niek Sluijs al vroeg gewisseld worden, vanwege een hardnekkige enkelblessure. Behalve deze wissel liep alles gesmeerd. Tot grote frustratie kwamen de spelers van Nieuwenhoorn niet door onze verdediging, terwijl FC Oudewater een paar mooie mogelijkheden creëerde.

1-0 voor de wind…

Toch wist Nieuwenhoorn de 1-0 te scoren. Uit het niets. Een voorzet werd ‘gepakt’ door de wind en waaide over een verbolgen Kay bij de tweede paal in het Oudewaterse doel. Het Oudewaterse spel werd en amper door beïnvloed, want na 45 minuten was de conclusie in de kleedkamer: We zijn sterker, hier is wat te halen vandaag! En dat bleek ook, toen FCO met de straffe wind in de rug, ook in de tweede helft gevaarlijke bij het Hellevoetsluise doel in de buurt kwam. Met nog 15 minuten officiële speeltijd op de klok werd centrale verdediger Bob de spits in gestuurd. Dat resulteerde vlak voor tijd in een uitstekende kopkans voor Willem. De keeper wist zijn inzet te pareren, Nick wist de resterende “intikker” van dichtbij helaas niet te verzilveren.

Uitstekend inzet, zonder beloning

Tot zes minuten in blessuretijd bleef Oudewater strijden voor een meer dan verdiend punt. Maar het eindsignaal na 96 minuten maakte een abrupt einde aan een wedstrijd die geen beloning opleverde. Volgende week staat de volgende topper te wachten, tegen nummer 2 van de ranglijst, Spirit. We bewijzen de laatste weken dat we ook voor topteams een lastige tegenstander zijn. Het zou mooi zijn als dat zich in de komende weken ook gaat uitbetalen in broodnodige punten.