Zevenhoven 1 – FC Oudewater  2 – 3

Het niet aanwezig zijn van een aantal Oudewaterse sterkhouders zorgde ervoor dat diverse debutanten vandaag hun kans kregen om de bijna voltallige staf te laten zien wat ze in hun mars hadden. Het begon in ieder geval niet zo goed, binnen een minuut lag de bal al achter doelman Stan van Raay. Genoemde doelman kon dienaangaande geen verwijt worden gemaakt, wel zijn collega’s op het middenveld, waar slordig balverlies werd geleden. Het duurde best lang voordat de FC zich herpakt had. Toen het een beetje ging lopen was daar immer weer de stugge Zevenhovense verdediging om de vooralsnog simpele aanvalsopzetten te onderbreken. Dyron Maat was na een kleine 20 minuten het dichts bij de gelijkmaker, de keeper van de thuisploeg lag echter dwars, stiften was wellicht de oplossing geweest. Vijf minuten later werd er voor het eerst een aanval door het midden opgebouwd en direct was daar dan ook het echte gevaar. Sven Rietveld en Dyron Maat waren daarna beiden nog dicht bij een treffer, Maat zou het daarna dan toch lukken. Kort voor tijd gebruikte hij zijn chocoladebeen om te scoren, 1-1 kort voor rust.

De tweede helft begon met Kick van Zuilen en de eerste debutant Daan Vermeulen in het veld. Sven Rietveld zette de Zevenhovense sluitpost op het verkeerde been, maar een ander been voorkwam het zo verdiende doelpunt. Toch kwam dat er wel en het was Rietveld die een fraaie pass van Lars Janmaat keurig afrondde (1-2) In de loop van de tijd werden alle overige wissels ingezet waaronder Luuk Beijman, ook een debutant. Na een blessurebehandeling op het veld werd  Eline Verheul de nieuwe fysio/verzorgster van FCO onder applaus op de bank terugontvangen, ook zij debuteerde vandaag .Ook Thijs Meuleman, Nick Wiltenburg en Willem La Lau maakten hun opwachting. Stan van Raay moest nog een keer met beide vuisten redding brengen, maar dat was toch uitstel van executie, geknoei van een aantal verdedigers en slecht ingrijpen van de doelman zorgde toch voor de 2-2. Met een “buitenkantje” zorgde Rietveld uiteindelijk toch voor de verdiende winnende goal, een mooie assist van Thijs Meuleman ging daaraan vooraf, 2-3 kort voor het eindsignaal.